leesprojecten

Categorie: projecten Gepubliceerd: dinsdag 26 augustus 2014

Tutorlezen :

Tijdens dit uniek leesproject wordt er met de leerlingen van het tweede, derde, vijfde en zesde leerjaar klasdoorbrekend gewerkt.  Sterke lezers (tutors) begeleiden een groepje van 2 √† 3 leerlingen (tutees) bij het technisch lezen.  Vervolgens wordt er gecontroleerd of de lezertjes de inhoud van het verhaaltje begrepen hebben d.m.v. korte inhoudsvraagjes.  Een leerrijke ervaring voor tutor en tutee.

foto's tutorlezen


Niveaulezen :

Veel lezen draagt bij tot een beter taalbegrip.  Wekelijks oefenen de leerlingen van het eerste leerjaar hun leesvaardigheid tijdens een halfuurtje niveaulezen. Er wordt klasdoorbrekend gewerkt.  Leerlingen lezen in kleine groepjes aan elkaar voor en worden hierbij begeleid door een klasleerkracht, zorgleerkracht of vrijwilliger.  Voelt u zich geroepen om dit project te steunen en uw steentje bij te dragen als leesouder?  Neem dan contact op met de zorgco√∂rdinator juf Ingrid.


Voorleesproject :

Onze leerlingen van het vierde leerjaar lezen tweewekelijks voor aan de kleutertjes van de leeuwtjesklas en de tijgertjesklas.  Hieraan gaat een degelijke voorbereiding in de klas vooraf.  De prentenboeken worden verkend, het voorlezen wordt ingeoefend, vraagjes worden voorbereid.  Zowel de leerlingen van het vierde leerjaar als de kleutertjes vinden dit een leuke en leerrijke ervaring.

foto's voorleesproject 4de leerjaar - 3de kleuterklas


 

 

 

Hits: 5111

inloggen